ZAVENTEM

De uitbreiding van een ééngezinswoning

Dit huis vertoonde een belangrijke bijzonderheid; de aanwezigheid van een overdekt terras binnen haar volume.

De eigenaren wilden de woonkamer vergroten, dus het was niet meer dan logisch dat we een uitbouw hebben ingepland op de ligging van het overdekte terras.

Om te contrasteren met de bakstenen van het huis, werd een modern materiaal gebruikt om deze uitbreiding te benadrukken. Dat was zink. De lay-out ervan werd bestudeerd om te passen bij de raamopeningen.

Ook is er voor de voordeur een zinken porch geplaatst, enerzijds om de ligging van de voordeur aan te geven en anderzijds als bescherming tegen klimatologische omstandigheden.

Naast de aanbouw is in het bestaande deel van de woning een groot venster gecreëerd die wijd uitkomt op de tuin.