STERREBEEK

De renovatie van een ééngezinswoning

De vraag van de eigenaren was om meer slaapkamers te hebben en de energieprestatie van het huis te verbeteren.

Het dak van 1960 werd volledig vernieuwd om het volume te vergroten dankzij de bouw van twee dakkapellen en dankzij het optrekken van de nok van het dak.

Er werden twee slaapkamers ingericht op de zolder.

Ook de toegang tot de zolder is gewijzigd. Oorspronkelijk was deze toegang via een trap in een kamer op de eerste verdieping.

Door het verplaatsen van de trap in de hal kon deze kamer gebruikt worden als slaapkamer. Er komt dus een derde  nieuwe slaapkamer bij.

We hebben hiervan gebruik gemaakt om de nieuwe trap te tekenen in metaal en eikenhout. Deze werd vervaardigd door een smid.

Het huis is ook van buitenaf geïsoleerd en alle technieken (sanitair, elektriciteit, verwarming) zijn vernieuwd, evenals de afwerkingen.