SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

De renovatie en uitbreiding van een ééngezinswoning

Het doel van het project was om de zolder te optimaliseren om comfortabel 2 slaapkamers en een badkamer te huisvesten.

Uitgangspunt voor deze nieuwbouw was de ligging van de trap voor de toegang tot de zolder. Destijds, gebeurde deze toegang via een klein luik.

De nieuwe trap vond natuurlijk zijn plaats boven het bestaande trappenhuis, om de verticale circulatie te optimaliseren.

Maar daarvoor moest er een geveluitbreiding worden gemaakt aan de straatgevel.

Voor dit nieuwe volume was het doel om de bouwstijl van het huis te behouden. We gebruikten daarom materialen gelijkend op de bestaanden en de reproductie van architectonische details, zoals de lay-out van de bakstenen.

Het huis herbergt nu twee grote slaapkamers met veel lichtinval en een ruime badkamer op de tweede verdieping.